Jedná se o extrudovanou sóju, která na konci extrudačního procesu proběhne fází lisování a tím se výrazně odtuční. Navíc se vyrábí z tuzemských sójových bobů, tudíž je GMO Free (není geneticky upravena).
Ureáza
Ureáza je enzym produkující antinutriční látky, v tom případě inhibitor trypsin, který má nežádoucí účinky na zdraví zvířete. Extrudovaná sója lisovaná obsahuje minimální množství toho nežádoucího enzymu a to průměrně okolo 0,5%.
Dusíkaté látky
Extrudovaná sója lisovaná dosahuje lepších výsledků dusíkatých látek, které nepodléhají kompletní degradaci v žaludku zvířete, než jí podobné sójové šroty (zhruba o 10%).
Tuk
Extrudovaná sója lisovaná, jelikož prošla procesem lisovaná, neobsahuje velké množství tuku, což je velmi prospěšné pro vysokoužitkové dojnice. Hranice tuku se pohybuje okolo 6 – 10%.
Dlouhodobé ekonomické porovnání se sójovými extrahovanými šroty
V dlouhodobém srovnání vychází, že extrudovaná sója lisovaná je průměrně o více než 20 % levnější než jí podobné sójové extrahované šroty.